De Rijopleiding in Stappen methode

De Rijopleiding in Stappen methode is een gestructureerde en tegelijkertijd flexibele methode. Door het opdelen van onderwerpen in scripts kun je zelf kiezen wat je de volgende les wil leren. De opleiding is dus op maat en voor iedereen in iedere situatie geschikt.

Per script lees je in het Ris-leerlingenboek wat er van je verwacht wordt. Des te beter je het Ris-leerlingenboek gebruikt, des te sneller je de opleiding doorloopt en examen kan doen.

De Rijopleiding in Stappen methode bestaat uit vier modules. We beginnen met voertuigbediening en -beheersing. Heb je dat onder controle dan leer je om met eenvoudige verkeersmanoeuvres en -situaties op de juiste wijze om te gaan. Wanneer je dat voldoende beheerst maken we het weer een stap moeilijker en ga je aan de slag met complexe voertuigbeheersing en complexe verkeersmanoeuvres en -situaties. De laatste module bestaat uit bijzondere omstandigheden en verantwoord gedrag.

Autorijschool Hein heeft nog geen officieel RiS-cerificaat maar is wel opgeleid om rijles in Assen te geven volgens de RiS-methode. De examinator na het instructeursexamen: “Hé, eindelijk iemand die écht lesgeeft.” Hij onderbouwde dit door te benadrukken dat in de examenles de leerling echt en oprecht persoonlijke aandacht kreeg met alle ruimte om te leren.

Wil jij ook rijles in Assen of omgeving volgens de RiS-methode? Schrijf je dan vandaag nog in!

Schrijf je vandaag nog in!